מה מצפה לי?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/03/12 19:48 כה באדר התשעב

שאלה

אם אני מניח תפילין ושומר תברית, הולך בדרך השם אבל לא שומר שבת, מה מצפה לי ? (גן עדן או גהינום)

ועוד שאלה שמסקרנת אותי אדם שהוא לא יהודי אבל שומר את מצוות השם והולך בדרך השם מה מצפה לו ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בעולם הזה אין צדק מוחלט. אנחנו יודעים שרק לאחר המוות נעשה הצדק המוחלט.

בעולם הזה, אף אחד לא יכול לשקול את המעשים הטובים שלך. הם לא רק הנחת תפילין ושמירת הברית אלא הרבה דברים טובים שאתה עושה עם שכנים או חברים שלך, ודברים טובים שאתה עושה למען עם ישראל, ועוד ועוד...

מצד שני אין איש שיכול להעריך את חומרת המעשים הלא טובים שלך - לא דומה חילול שבת של אחד לחילול שבת של השני - רק בשמים יודעים לשקול את כל הסיבות והנסיבות של כל מעשה ומעשה, טוב או רע...

אבל האמת היא שמי שרציני באמונתו, לא עושה את המצוות כדי לקבל שכר - גם לא בגן עדן. המאמין האמיתי, עושה את המצוות מפני שהוא יודע שזה הדבר הכי אמיתי ומכיוון שהוא אוהב את ד' ורוצה לעשות את רצונו.

ודאי גם גוי שעושה מה שנדרש מגוי - זוכה לשכרו הטוב על פי מעשיו.