מה מותר לעשות בעשירי באב שחל ביום שישי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/07/09 19:41 ט באב התשסט

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב.

אני יודעת שאסור לנשים לעשות גבות וכו' בתשעת הימים. האם מותר לעשות בי' באב או עדיף להחמיר?

אם זה לא היה יוצא לפני שבת הייתי מחמירה השאלה האם צריך להחמיר?

תודה רבה רבה ושבת שלום..

תשובה

בס"ד
שלום רב,
נכון שבעשירי באב נוהגים כמנהג תשעת הימים. אשכנזים נוהגים כך עד צהרי היום העשירי, ספרדים בכל היום העשירי.
הסיבה היא שבית המקדש הראשון נשרף החל מיום תשיעי לפנות ערב ובכל היום העשירי.
אבל ההלכה היא שכל ההכנות לשבת מתחילות כבר ביום שישי בבקר. לכן מותר לכבס ולהסתפר מיום שישי בבקר.
אם הפעולה שאת מדברת עליה היא במסגרת הכנות לשבת אז מותר לעשות אותה מיום שישי בבקר.
בברכה