מה מותר לאכול בחו"ל?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 07/07/09 11:29 טו בתמוז התשסט

שאלה

שלום לרב שאלתי היא מה מותר לאכול בחו"ל בלי כשרות , כמו ירקות , אשמח לקבל פירוט מלא . תודה רבה !

תשובה

שלום

מותר לאכול פירות וירקות, לחם ממאפיה ידועה שאינו נמרח בשמן מלמעלה ואינו מבריק, מים, קוקה קולה, מיצים טבעיים במאה אחוז, קפה שחור שכתוב עליו מאה אחוז קפה.

יש שנוהגים להקל לשתות חלב נכרי ממחלבה ידועה ומוכרת, שכתוב עליו שהוא מאה אחוז חלב. אך אין לנהוג כך אלא בשעת הדחק.
יש המתירים גם חמאה בתנאים הנ"ל, וגם בזה יש להחמיר אם אין צורך גדול.

יש להזהר לא לאכול מכלים של גויים הבלועים מטריפות, לא לאכול מוצרים מורכבים כגון עוגות, ארטיקים וופלים וכדומה.

כל טוב