מה לעשות?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/04/06 00:45 כב בניסן התשסו

שאלה

אני יודעת שאסור להפנות את אותה השאלה לרבנים שונים אך הפניתי אותה לרב מסוים אחר שלא ענה לי,אז החלטתי לנסות ולשאול שוב.....

אני נמצאת בבעיה שבה ישנו מישו (קרוב משפחה,לא בן דוד) שיצר איתי קשר לאחרונה של דיבורים...

אם אני קוראת אותו נכון אז הוא רוצה יותר מסתם קשר (אין בעיה הלכתית בעניין למרות שהוא קרוב משפחה) ואני לא רוצה...

בכלל,בזמן האחרון אני מתחזקת והחלטתי להוריד למינימום האפשרי שיחות עם בנים כי אני יודעת שזה לא טוב,ככה שאין בכלל מה לדבר על קשר רציני איתו וגם שלא רציני....

מה עליי לעשות?אני לא רוצה לפגוע בו (במיוחד שהוא שייך למשפחה) אך אני גם לא רוצה בקשר עימו.....

ובבקשה אל תגיד לי לדבר איתו על זה כי ההחלטה שלי שלא לדבר עם בנים היא די טריה ואני עוד לא חזקה בזה מספיק אז זה יהיה קשה לי להסביר לו את זה ממקום כזה....

תודה רבה רבה!!

תשובה

שלום וברכה
את לא צריכה לדבר אתו על "זה".
את יכולה לומר לו בפשטות שכעת את לא מעוניינת, ואת רוצה שתישארו באותו מצב בו את נמצאת. זה לא פוגע, ואפשר לומר את זה בהרבה חן, ולדבר על כך שזה כרגע קשור בך ולא בו.
אין דרך טובה יותר מדרך האמת. היא פשוטה ואמיתית.

כל טוב ובהצלחה