מה לעשות?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/03/12 13:30 יד באדר התשעב

שאלה

בס"ד

שלום רב.

יש לי בעיה....אני באה ממשפחה חילונית ,לפני כמה זמן התחלתי להתחזק,אני שומרת שבת,מתפללת וכו'.

זה מאוד מקשה על המשפחה שלי,הם לא אוהבים את העובדה שאני עושה את כל זה.

אבל אני באמת מנסה שלא להקשות עליהם ולא להעציב אותם.

אמא שלי עכשיו אמרה לי שדודים שלי הזמינו אותנו לעשות אצלם את פסח...

כל המשפחה שלי תיהיה שם...אבל הבעיה היא שזה יוצא בשישי שבת..

והם לא שומרים שבת ,ואין להם פלטה, וגם אחרי זה אני לא אוכל לנסוע בחזרה הביתה בשבת.

אמא שלי אמרה לי שהיא לא מוכנה בשום פנים ואופן שאני ישאר לבד ולא יבוא איתם(זה בעיר אחרת).....ואני פשוט לא יודעת מה לעשות...אין לי פיתרון לזה!,אמא שלי תמיד אמרה שההתחזקות שלי מפרידה את המשפחה!ואני רוצה להוכיח לה אחרת...אבל לא לחלל שבת!

אני בבעיה ממש גדולה בבקשה תגיד לי מה לעשות!

אני מצטערת על המגילה....תודה מראש.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את בדרך הנכונה ובחשיבה הנכונה.
הפתרון הוא לא להפריד את המשפחה. וגם לא לוותר על הדרך האמיתית שלך.
תודיעי לאמא שלך שאת מכבדת ומשתדלת מאוד למען איחוד המשפחה - ואת מבקשת שיכבדו גם את הדרך שלך.

בפסח הבעיה קצת יותר קשה מפני שעלינו לאכול רק אוכל שהוא כשר לפסח.

את תגיעי למקום עם כולם ותשתתפי בארוע - רק תדאגי להכין לעצמך אוכל שהוא כשר לפסח ושלא בשלו אותו בשבת: המשמעות היא לאכול אוכל קר בשבת. ולאכול דברים שאת יודעת שהוכנו ללא מגע של חמץ או כלי חמץ.

את יכולה לאכול בעקר מצות. את יכולה לשתות מבקבוקים כשרים לפסח.

יש לך אפשרות לאכול אוכל קר - ירקות ופירות, גבינות וממרחים כשרים לפסח. ולאכול אוכל שבא מקופסאות והוא כשר לפסח: זיתים מלפפונים חמוצים ודגים (טונה, סרדינים) ולספרדים גם תירס ואפונה, שעועית וחומוס...

תודיעי להם שיסדרו לך אפשרות להשאר אצלם עד מוצאי שבת כדי שלא תצטרכי לנסוע בשבת.

והעקר שיהיה לכם חג כשר ושמח