מה לעשות שיאהבו אותו

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/04/02 15:33 טז באייר התשסב

שאלה

שלום רב!

יש לי כמה שאלות והם:

1. האם מותר להגיד לחבר שלי שיתיעץ אם חבר שלו באיזה נושא שבו יש ילדים שלא ממש "אוהבים" אותי כדי לעזור לי להתגבר על זה ואולי להשכין שלום האם אין בזה לשון הרע? אותו שאלה שרק אני אומר לחבר אחד בלי שיעביר הלאה שהוא יעזור לי?

2. קראתי בשאלה בנושא: תיקון כרת האם אם אני לומד כל הלילה תורה נגיד בשבועות האם חייב את הספרים האלו? אלו ספרים בדיוק אם לא יקשה על הרב לענות לי?

3. איך יש להתיחס לכך שיש הרבה אנשים בשבטי שלא "אוהבים" אותי ואולי שונאים אותי ומעליבים אותי לפעמים ברבים ואחד מהם אף לפעמים מרביץ לי לא חזק אלא לא כל כך כואב שיש לי סימן אבל זה עדיין הרבצה הם לא מוכנים להקשיב לי, לסלוח לי, וזה מאד מקשה עלי? ממש קשה לי כי אני לוקח כל דבר קטן ללב?

4.אם יש קרשים שאני לא יודע אם גזלו אותם או לא האם מותר להשתמש בזה? כנ"ל לעגלה ואם ח'ו שיש ספק/בטוח שגזלו אותה האם מותר להשתמש בקרשים שנסחבו עליהם?

סליחה על אריכות דברי אבל זה דברים שאני חושב מאד חשובים לכולם וגם לי אנא אם הרב יוכל להגדיש לי מעט זמן ולענות לי

תודה רבה רבה רבה

[חסוי]

ושנזכה לביאת משיח צדקנו אמן ואמן

תשובה

בס"ד

1- כן
2- כל למוד של לילה שלם הוא טוב לזה
3- קח לך חודש שבו תחשוב עליהם טוב, תחשוב בליבך שהם אוהבים אותך. תאיר להם פנים וכך תתנהג בלי שום מחשבה רעה - ותראה שינוי רציני.
4- קרשים שאתה לא יודע אם גזלו אותם או לא אסור להשתמש בהם.
5- קרשים שמותרים והביאו אותם בעגלה "גזולה" - מותרים.