מה לעשות עם מנהג בביה''כ אצלנו?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/07/02 20:52 יט באב התשסב

שאלה

ב"ה

לכבוד הרה"ג עוזיאל אליהו שליט"א

שו"ב וכוט"ס,

לאחרונה נהייתי בר מצווה ויחד עם זו - גם חזן, ב"ה.

א. אצלנו בבי"כ מתפללים מהר - אך האם גם עלי להתפלל בקצב זה כשאני חזן כדי שלא לגרום "טירחא דציבורא"? אך אז יגרם שאני לא אוכל להתפלל בכוונה?

ב. אצלנו לא אומרים תחנון במנחה - 1. יש בכלל מקור ואישור למנהג הזה? 2. לא רלונטי לשאול, האם להגיד תחנון כשאני חזן כי הרי יעצרו אותי ברגע שאני אתחיל אך בשבת האחרונה הייתי חזן במנחה ואמרתי "צדקתך" ולאחר התפילה העירו לי שאצלנו לא אומרים צדקתך כמו שלא אומרים תחנון. מה לעשות?

בתודה רבה וכל טוב,

משה.

אגב, יש לרב קשר משפחתי עם הגאון האדיר הרב מרדכי אליהו שליט"א?

תשובה

ב"ה

משה שלום.

ראשית מזל טוב על שנכנסתה לנועם עול מצוות.
טוב מאוד שאתה נוטל חלק במאצץ הציבורי יישר כוח!!

1 - מבחינת ההלכה ש"ץ צריך למצוא את האיזון העדין בין תפילה איטית לתפילה מהירה שמתחשבת בציבור שצריך לצאת לעבודה.

אני חושב שכדאי לך מידי פעם לשמש ש"ץ אך רוב הפעמים
תתפלל בקצב שלך!! לאט לאט , מתון מתון.אתה בשלב של תירגול התפילה כל מילה שלך יכולה לבנות!! עולם.
עיין השו"ע או"ח סימן צ'.

2- בשאלה זו כדאי להתייעץ עם רב בית הכנסת או עם חשובי המניין ע"מ לברר את המנהג שקיים אצלכם.
מנהג ישראל עיקר גדול הוא ,שמע בני מוסר אביך ואל תיטוש תורת אימך.

3 - זכיתי להיות נכד לרב גדול המקובל ח"ר סלמאן אליהו זצ"ל .
וזכיתי שיש לי דוד הלא הוא הרב מרדכי אליהו-שליט"א

בברכה,

עוזיאל