מה ללמוד ? אני סטודנט.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/09/02 14:14 יב בתשרי התשסג

שאלה

כיוון שאני סטודנט כרגע ואין לי עשרים וארבע שעות פנויות (לצערי הרב) לתלמוד תורה, אלא רק 4.5 - 6 שעות ביום לימודים רגיל (בחופשות זה יותר כי אני לא עובד), אני מוצא את עצמי לומד את התחום שלבי חפץ בו, קרי עומקה של הלכה. לימוד הטור ב"י או ש"ע עם אחרונים לוקח לי בערך 4 שעות (אם כי אני חפץ ביותר). בזמן הנותר אני מתלבט אם ללמוד משנה או גמרא. אודה לרב אם יתן לי את עצתו. בברכה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית יישר כוח!!!!!!
אני חושב שכדאי לך ללמוד משנה כי היא הבסיס ללימוד הגמרא.(למרות שהתלמוד מכיל יותר חומר כשמו כן הוא בבלי -בלול מהרבה תחומים)

אולם על פי דברי התלמוד במסכת שבת יש להעדיף חלק מהזמן ללימוד אמונה .
לימוד אמונה הוא בבחינת המעט מלח שנותנים לתוך אוכל
והוא מה "שעושה" את האוכל.
ישנו ספר מאוד מיוחד שנוצר עבור אנשים שרוב יומם מוקדש למלאכה "חוק לישראל " שמו והוא מסודר על פי ימים בשבוע יש בו מעט מכל דבר.
אתה יכול לאמץ את העיקרון וללמוד מעט תנ"ך, מעט מוסר, מעט כתבי מחשבה יהודיים כגון ספרי הרב סולובייציק וכדומה.
אני כותב לך את זה על בסיס דברי חכמנו על המילה "ושננתם" שיש לאדם לשלש שנותיו וימיו מקרא משנה ותלמוד.

עלה והצלח!!!

בברכה,

עוזיאל