מה כן אפשר לעשות בתשעת הימים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/07/13 12:18 כט בתמוז התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

1. קבוצת חברות שלי (חילוניות) קבעו ללכת לים ואח"כ לראות סרט בבית של אחת הבנות.. אני כמובן לא אלך לים, אבל רציתי לדעת אם יש איסור לראות את הסרט?

2. ד"א, האם מותר לקנות בגדים היום, יום ראשון, לבת מצווה שתהיה ביום חמישי? אני לא אחדש אותם עד אז..

3. מותר ללכת לקניון בתשעת הימים? (אני לא אקנה דברים/אלך לקולנוע)

תודה רבה מראש :)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בתשעת הימים יש איסור להתענג ולהנות (זו המשמעות שלא לאכול בשר ויין ולא להתרחץ וכו').
לכן לא רק ים אלא כל בילוי שהוא נעים ומענג - אין לו מקום. כך גם קנית בגדים - זה דבר משמח. כך גם שוטטות בקניון גם בלי ללכת לסרט - זה בילוי נעים ומענג.

אפשר לראות ביחד, בבית של חברה, סרטים שמעוררים חשיבה ורצינות - סרטים היסטוריים על השואה, על הקמת המדינה וכד' או ללכת לספריה לעיין בספרים.

הכי נכון בימים אלו לעסוק באהבת ישראל - לחפש מקום שאפשר להתנדב - בתי אבות (אפשר גם לבקר קשישים שמתגוררים בקהילה - להציע להם לעשות אצלם נקיון או לסדר להם דברים).
אפשר לעשות קיטנה בתשלום סמלי לילדים של השכונה.
להתנדב בקיטנה בתור מדריך ללא תשלום.
אפשר לנקות מקומות ציבוריים