מה כדאי ללמוד?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/10/03 04:20 יז בתשרי התשסד

שאלה

שלום!

אני מעוניין ללמוד תורה כל יום בכמות גדולה. לבקש אם יוכל הרב להמליץ לי על ספרים חוץ מ"חוק לישראל".

תודה רבה!

תשובה

שלום רב.

קודם כל, ישר כוחך על הרצון ללמוד תורה! יהי רצון שתעלה מחיל אל חיל במעלות עבודת ה' ולימוד התורה.

לפני שנתמקד בספרים מסויימים, כדאי לזכור מה כוללת מצוות לימוד התורה. מצווה זו כוללת בראש ובראשונה את ידיעת יסודות ההלכה למעשה בדינים המצויים (שבת, ברכות, תפילה, מועדים וכו'), וכן את לימוד יסודות אמונת ישראל.

מעבר לכך, ניתן להוסיף, להרחיב ולהעמיק בכל חלקי התורה הרבים, איש איש לפי כשרונותיו ונטיית ליבו. מומלץ לקרוא את הלכות תלמוד תורה בספר 'פניני הלכה' של הרב אליעזר מלמד בתחילת כרך ד', שם הוא מרחיב בגדרי המצוה ומה היא כוללת באופן מעשי.

ספרי הלכה יסודיים הם משנה ברורה, קיצור שולחן ערוך, ועוד. מומלץ מאוד גם לעיין בספר 'פניני הלכה' שיחד עם פרטי ההלכה גם משלב את היסודות האמוניים והרוחניים שבכל מצוה. כמו כן, ספר מסילת ישרים הינו ספר יסוד במוסר ובמידות.

ספרי אמונה מומלצים - ספר הכוזרי, ספרי הרב ישראל הס זצ"ל, ועוד.

כמובן שמלבד זאת, אם יש לך אפשרות כדאי מאוד ללמוד גמרא על הסדר. אפשר גם לשלב אחרי כל סוגיא לימוד בסדרת 'בירור הלכה', המסכם את הסוגיא ומחבר את הגמרא אל ההלכה.

אם אתה רוצה להעמיק ולהרחיב עוד בלימוד התורה, כדאי להתייעץ באופן אישי עם תלמיד חכם המכיר אותך, או להיכנס לישיבה במקום מגוריך ולדבר עם אחד הרבנים.
נשמח לעמוד איתך בקשר רציף בלימודיך.
עשה חיל!

ראה רשימת ספרים להקמם ספריה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=27586