מה יש במשיח

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 03/10/12 08:16 יז בתשרי התשעג

שאלה

שלום לרב.

רציתי לדעת כתוב שהמשיח גבוהה מאוד. מבחינה רוחנית.

קראתי שחלק טוענים שהוא נשמה מושלמת( לא טעמה חטא)

ויש לי קישור... שמעניין אותי כי לא הבנתי למה הרב מתכוון .

"בכל דור המשיח בא בצורה רוחנית בנקבה, זהו הסוד. בגשמיות המשיח הוא איש, אבל הנשמה היא בסוד נקבה. משיח בן דוד הוא זכר, והנשמה שלו היא אשה" .

למה הוא התכוון?

אומרים שהאדם הראשון הוא היה אנדרוגינוס או חלק טוענים זכרי ונקבי כאחד. מה לגבי המשיח? זכר? נקבה?

הרי המשיח יותר מאדם הראשון כי הוא זוכה ליחידה ואדם הראשון זכה רק לחיה. האם באמת יש הבדל בן זכר ונקבה בעולמות גבוהים כל כך של המשיח ?

בתודה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אלו הם סתרי תורה שלא כל אחד ראוי לעסוק בהם ולפרסם מאמרים ברשת,

לכן צריך ללמוד דברים כל פי הפשט, גם בלימוד אמונה יש דברים מאוד עמוקים אך מוסברים באורח שכל ולא בשפה רזית,

בברכה,

דני ארגמן