מה זכותינו על ארץ ישראל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/04/02 14:33 טו באייר התשסב

שאלה

1.מהי זכותנו על א"י?

2. מה יחודה של א"י-מכל הארצות?

תשובה

בס"ד

שלום הדס

שאלתך נראית להרבה אנשים כמו "שאלה לא קלה" ואני מרגיש שצריך לאזור מתנים כדי להשיב לך על שאלתך.

תוך כדי כך חשבתי קצת על "אנשי הדת" שמעבר לים וראיתי שזה לא הוגן!!
כל אנשי הדת שבכל הארצות לא צריכים להשיב על שאלות כאלו ואני כן!!??!!

אני לא מאמין שתמצאי צרפתי אחד ששואל: מה זכותי על צרפת?
זה ברור לו לחלוטין שכל עם צריך מדינה!!
מי שיצר בן אדם - יצר לו גם אויר לנשום. יצר לו אוכל לאכול. מים לשתות. בגדים לחמם אותו. דלק להסיע את רכבו. ברזל ליצר בו כלים וכו' וכו' הוא יצא למענו אלפי אלפי פריטים חיונים.
ברור לחלוטין שהוא יצר לו אדמה לעמוד ולשבת עליה. זה דבר ראשון שנוצר עוד קודם היות האדם.

הצרפתי לא מפלפל בדבר זה שאת שואלת. הוא אפילו לא שואל ועונה את מה שעניתי לך עד כה. זה כבר יותר מידי עבורו. הוא יחשוב שזאת חוצפה לשאול אותו שאלה כזו.

כך הדין עם כל אומה ולשון אבל לא איתנו.
למה?
כי אנחנו היינו בגלות במשך 1900 שנה והורגלנו למחשבה שאין לנו ארץ. שאנחנו נדים ונעים על פני כל כדור הארץ ממקום למקום עם שק הנדודים.
כל אומה רשאית לגבות ממנו מיסים כאוות נפשה.
כל אומה יכולה לענות ולטבוח ועשות עימנו ככל העולה על רוחה ואין פצה פה ומצפצף. (אם מישהו ישאל מדינה למה היא מענה את היהודים הוא ידחה בנימוס תקיף ויאמר לו: "לא להתערב בעניננו הפנימים". כך ענתה ממשלת רוסיה לממשלת ארה"ב על פניתה בעניני דיכוי מליוני יהודים ברוסיה וכליאת אלפי אנשים בסיביר הקפואה).

זה מה שקורה כשלעם אין מדינה, אוכל להאריך לך בענין זה עוד ועוד עד שהמחשב עלול להתקע מרוב נתונים ומידע. אבל אני סומך עליך שתוכלי למלא את החסר מדוגמאות אין ספור.

בן אדם שאין לו אדמה לעמוד עליה ולבנות עליה חסר לו משהו בסיסי.
עם בל אדמה לא יכול להתקיים. רק בנס.

אם יש לנו זכות לחיות (יש חולקים) יש לנו זכות לאדמה כדי לחיות עליה. (החולקים לעיל חולקים גם על זה).

כשאנחנו מחפשים מהי האדמה שנוצרה עבורינו. אנו מוצאים שזו ארץ ישראל.
כאן חיינו אלפי שנים.
אותה בנינו.
כאן צמחה התרבות שלנו.
מכאן הבאנו ברכה לעולם.

הארץ הזו "שמרה לנו אמונים" (אם אפשר להשתמש לגבי הארץ בביטוים אנושים - אפשר?)
היא לא נתנה לשום אומה להתישב כאן במשך 1900 שנה.

הרבה ניסו - ולא הצליחו. ניסו וניסו והשקיעו כוחות עצומים. (ראי לדוגמא את מסעי הצלב שגבו מחיר דמים נורא. במיוחד דם של יהודים נשפך כמים בכל הדרך שהצלבנים עברו בו, והדרך היתה ארוכה. גם הרבה דם שלהם נשפך פה. גם דם נשפך וגם דמים מרובים. כל זה לא הועיל להם לשבת כאן התישבות שיש לה משמעות. כולם נעלמו והתנדפו והשאירו אחריהם רק מבצרים רבי רושם. שמספרים לנו שהצלבנים השקיעו כאן כוחות עצומים ולשוא).

כשעלו לכאן תלמידי הגר"א והחסידים הם מצאו ארץ חרבה. מספר הערבים שהיו כאן היה אפסי. רובם פלאחים נבערים. האצולה הערבית היתה יושבת בקושטא או בדמשק. שם היה עיקר מושבם.

הוא שאמרתי שהארץ שמרה לנו אמונים.
היתה פעם פורחת ומלאה מליוני תושבים, בתים, מפעלים, צבא, ממשל, חוקים, מדינה של ממש. כך היה במשך אלפי שנים שחיו פה יהודים.
היתה שממה כשחיו כאן כל השאר.
והיום היא שוב פורחת ומלאה מליוני תושבים, בתים, מפעלים, צבא, ממשל, חוקים, מדינה של ממש.

אני כותב וכותב ואת העיקר שכחתי!!

מה אני מביא לך הוכחות שהארץ שלנו מ"המציאות הארצית", אפשר להביא לך הוכחות מה"מציאות האלוקית"

אלוקים שאמר לאבות האומה בכמה וכמה מקומות שהארץ הזו שייכת להם ולבניהם אחריהם.
(כן כן גם לבנות, ואת אחת מהן).

כך אמר ה' לאברהם. הוא גם נשבע לו ונשבע גם לבנו יצחק וגם לנכדו ליעקב.

זה מותר לאלוקים לעשות כך. לא?

הוא ברא את העולם. הוא ברא אותנו ואת הערבים. הוא החליט לתת להם עשרים ושתים מדינות, והוא החליט לתת לנו את ארץ ישראל.

זאת זכותו הבסיסית של אלוקים להחליט מה יעשה בעולם שהוא ברא.

אני לא חושב שיש לאיזה אדם ששליט באיזה מדינה זכות לחלוק עליו. השגתו של בן אדם ביחס לחכמת אלוקים היא אולי אחד לאלף. מה אנוש כי תזכרנו. (כתבתי "אחד לאלף" וזה ממש מצחיק. כי אנחנו יודעים היום שזה גם לא אחד לאלף אלפי אלפים. אבל כדי שדברי יתפסו בשכל אנושי קטן כמו שלנו כתבתי "אחד לאלף" וזה מספר מובן קצת).

בקיצור למי יש את העוז לחלוק על אלוקים? ואם יחלוק - הוא כלום!!

אלוקים קבע - נקודה.

את שאלת אותי גם על יחודה של הארץ הזאת. אני חושב שזה ממש כמו יחודו של העם.
זאת אומרת שאם הקב"ה צריך את עם ישראל, (וכנראה שהוא צריך אותנו. לא לחינם הוא מטפח את עם ישראל. הוא מכוון אותו. הוא מדריך אותו. הוא מעניש כשצריך).
אם ה' צריך את עמו - הוא צריך לאותה מטרה גם את ארצו. כאן עם ישראל מגשים את תפקידו.

בהצלחה