מה זה שובבי"ם?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/01/07 13:38 יז בטבת התשסז

שאלה

שלום לרב .

מה זה שובבי"ם ?ממתי מתחילים השובבי"ם?

תשובה

ב"ה

שלום.

שובבי"ם זה ראשי תיבות של שש פרשות השבוע הראשונות שבספר שמות: שמות, וארא, בא, בשלח, יתרו משפטים.
אלו ימים שעל פי הקבלה יש להם משקל רוחני רב ולכן יש אנשים שנהגו להרבות בתפילה ובתחנונים בימים אלו ולהתאמץ יותר בכל מה שקשור להוספת קדושה וטהרה .
ומי שמתאמץ פותח צינור רוחני שדרכו יכולה ההארה הרוחנית לשרות על האדם.
והשל"ה הקדוש כתב שדווקא בפרשות אלו קוראים בתורה על תשובה וצדקה ותפילה שהובילה בסופו של דבר ליציאת ממצרים וזה יכול להשפיע על האדם שיוכל לצאת מהמיצר שלו... .

ימים אלו מתחילים מיום ראשון לאחר קריאת פרשת "ויחי" .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.