מה זה פולסא דנורא

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/04/02 08:55 יט בניסן התשסב

שאלה

הוזכר בשו"ת קללת "פולסא דנורא".

מה זה?

תשובה

בס"ד

הגמרא מספרת על מין עונש הניתן בשמים למי שמנסה להוביל מהלכים שמימים בניגוד לקצב שבו העולם יכול להתנהל. מקדים את המאוחר וכד'.

תירגום המילה "פולסא דנורא" זה "מקלות של אש". או "כדורי של אש".

יש כאלה שהיו מביאים קללה כזו בכוח אנושי על בני אדם שפעלו נגד המהלכים של אלוקים.
מספרים שלפני רציחתו של יצחק רבין הוטלה עליו קללה כזו. ולכן נקשרה הילה של אימה סביב אותה קללה. קשה לנו לדעת את האמת. אבל ברור שהדרך הבסיסית של היהדות היא ברכות ולא קללות.

חייב אדם לברך בכל יום מאה ברכות.

כל תפילת שמונה עשרה - היא למעשה שמונה עשרה ברכות. ואפילו תשעה עשרה. רק שהתשע עשרה היא ברכה נוספת לשלילה - לכן השאירו את השם "שמונה עשרה" כדי שנזכור שהעיקר הם הברכות. וה"תשע עשרה" היא תוספת שנוספה בגלל רשעת הגוים.

שים לב! כל פעם שאדם אוכל פרי או שותה מים הוא צריך לברך.
כל הזמן:
ברכה

ראה כמה פעמים מוזכר הפועל "ברכה" ברגע שאלוקים מספר לאברהם על יעודו ויעודו של עם ישראל:
(ספר בראשית פרק יב ב-ג)
"וְאֶעֶשְׂךָ לְגוֹי גָּדוֹל וַאֲבָרֶכְךָ וַאֲגַדְּלָה שְׁמֶךָ וֶהְיֵה בְּרָכָה: וַאֲבָרְכָה מְבָרֲכֶיךָ וּמְקַלֶּלְךָ אָאֹר וְנִבְרְכוּ בְךָ כֹּל מִשְׁפְּחֹת הָאֲדָמָה:

ונברכו בך כל משפחות האדמה - זה העיקר.
ומי שיקלל - גם בו נטפל.
אבל העיקר הוא ברכה!!
לכן: תתמקד בברכה ולא בפולסא דנורא.