מה זה חמץ גמור ועוד - פסח

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/03/02 08:42 ט בניסן התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב

1 מה זה חמץ גמור?

2 מה הדין לגבי חמץ גמור שנשאר אחרי פסח האם ניתן למכור חמץ גמור במקום שלא נימצאים בו בפסח כמו למשל מעונות סטודנטים?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

1- כל דבר העשוי מחמשת מיני דגן שבא במגע עם מים.
בדרך כלל לחם לסוגיו. פתיתים וסוגיהם. בירה וכד'
אעתיק לך שטר מכירת חמץ בסוף התשובה ושם תראי פירוט של חמץ גמור מסוגם שונים.
2- ניתן למכור חמץ בכל מקום שהוא, אפילו בחו"ל ובלבד שכשתיקני את החמץ שבחו"ל בחזרה במוצאי החג, תעשי זאת בשעה שכבר נגמר פסח בחו"ל.
3- חמץ שלא נמכר - אסור בהנאה.

חג שמח

שטר הרשאה למכירת חמץ
תאריך______________ אנו החתומים מטה נותנים לרב ______________מעיר ______________ הרשאה גמורה למכור במכירה גמורה ומוחלטת את כל מיני החמץ שלנו הנמצאים אצלנו בבתים במחסנים ובשאר הרשויות. בין אוכלין בין משקין הראויים לאדם והראויים לבהמה.בין הנעשה מחמשת מיני הדגן ובין דבר שבתערובת חמץ או חמץ נוקשה וכל מיני תבואות וכל מיני גריסין וכל מיני קמח וסובין וכל מעשה מאפה.עוגות ביסקויט, לקח, בורגול, קוסקוס, קווקר, איטריות, מקרונים, בירה, ויסקי כל מיני צבעים וכל מיני רפואות ועוד מינים שונים שיש בהם חשש חמץ וכן מינים שונים שנשכחו מלפרטם וכן חבילות של חמץ שנשלחו אלינו מאיזה מקום שהוא והמה בדרך. וכל מיני חמץ שבכלים והשקים והנפות שמשהו חמץ נדבק בהם או בלוע בהם. על כל הנ"ל אנו ממנים את הרב הנ"ל לשליח גמור לעשות בהם כאדם העושה בשלו ממש ואנו נותנים לו ולשליחו ולשליח שליחו כח הרשאה גמורה למכור את כל הדברים הנ"ל למי שירצה ובאיזה מקום שירצה וכל מה שיעשה בכל הדברים הנ"ל לא נוכל לומר לתיקוני שדרנוך ולא לעוותי הן לזכות והן לחובה. ויש כח בידו להקנות באיזה קנין שירצו כמו כן כל המקומות שבהם מונח חמץ שלנו השייכים לנו בשכירות או לחלוטין. ואנו מסלקים את עצמנו כעת מכל וכל שלא תהיה לנו זכות בהחמץ הנ"ל. תוקף ההרשאה הזאת הוא מהיום ומעכשיו ביד הרב ___________ שהוא ימכור על פי כח הרשאה זו וישכירו גם את המקומות הכל כאמור וכמבואר לעיל ותהא ידו כידינו ופיו כפינו ועשייתו כעשייתנו ולא יגרע ולא יפסל שטר כח הרשאה זה משום ריעותא וגריעותא שבעולם מכל מה שהפה יכול לדבר והלב לחשוב ולהרהר כלל ועיקר.