מה התורה אומרת על צמחונות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/12/10 14:47 יז בטבת התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב..

רציתי לדעת אם אתה יכול להגיד לי מה התורה אומרת על צמחונות ומה היא אוסרת ומה לא?...

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,
יש בתורה דברים עקרוניים לטובת הצמחונות: בתאור הבריאה משמע שהמזון של כולם - בני אדם ובעלי חיים צריך להיות כולו מהצומח.
אבל בפועל - לאחר הגרוש מגן עדן, ולאחר המבול התבטל הרעיון הצמחוני.
הדברים הללו ישובו רק בעתיד הרחוק - לאחר תחיית המתים.
לכן כיום אין צמחונות, יש ברכה על השחיטה. ובמקדש מקריבים הרבה מאוד בעלי חיים כקרבן.
עם זאת יחידים שחשקה נפשם בצמחונות יכולים לנהוג כך ובלבד שלא יהפכו זאת למחאה ולא יזלזלו באחרים.