מה הנישואים שאסורים לכהן

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/06/13 04:16 טו בתמוז התשעג

שאלה

לכבוד הרב שלום,

האם יש התר או מותר לכוהן להתחתן עם אישה שגוי או מישראל קיים איתה יחסי אישות?

אם כן אז האם זה ישפיע על הצאצאים?

תודה שבוע טוב

תשובה

בס"ד
שלום רב,

להלן ציטוט מתוך שעור של הרב אליעזר מלמד:
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=1981
"אשה שקיימה יחסים עם אדם שלפי התורה אסור היה לה להתחתן עימו, היא הנקראת זונה. למשל בחורה שזנתה עם גוי נקראת זונה, וכן בחורה שזנתה עם אביה או אחיה או אחד משאר קרוביה האסורים עליה, היא הנקראת זונה. אבל כאמור מי שקיימה יחסים עם אדם זר ללא נישואין, מכיוון שמבחינה עקרונית היתה יכולה להתחתן עימו, אין היא נקראת זונה, ואף שארעה לה תקלה, מותר לה עדיין להתחתן עם כהן. גם גיורת אסורה לכהן (שו"ע אה"ע ו, ח)."

מסקנה - אם זה היה ישראל אין איסור להתחתן אתה. אם זה היה גוי יש איסור להתחתן איתה.
במידה וכהן מתחתן עם אישה שאסור לו להתחתן איתה - הבנים שלהם נקראים 'חללים' והם פסולים לתפקידי כהונה.
הבת - 'חללה' - והיא לא יכולה להתחתן עם כהן.