מה המשמעות של כל נדרי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/11/10 04:02 כד בחשון התשעא

שאלה

הרב אני שנים אומר את תפילת כל נדרי לפני כיפור וגם מבין כל מילה אבל לא מבין מה הקשר ?

גמר חתימה טובה

אביעד

תשובה

שלום.

המשמעות של תפילת כל נדרי היא משמעות של הכנה לקראת היום הגדול והנורא .

ההכנה הזו היא בעצם [התרה של כל מיני קשרים שאתה קשרת את עצמיך בהם.]

הקשרים האלה הם [הרגלים ]ומנהגים והנהגות שאתה "אסור " בהם ולכן לפני כניסת יום הכיפורים אתה נדרש להתיר את הקשרים ולשחרר את החבלים שבהם אתה אסור אזוק וקשור.

כי אי אפשר להפגש עם האור האלוקי אם לא משתחררים מהרגלים לא טובים. כפי שאמר הקב"ה למשה רבינו[ " של נעליך מעל רגליך" ]והסבירו שהמשמעות היא [" של מנעוליך מעל הרגליך " ]

בהצלחה,
וגמר חתימה טובה

.