מה היה הגיל של אסתר המלכה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/02/11 14:29 יז באדר א'

שאלה

הרב שלום.

בת כמה הייתה אסתר המלכה כשהמלך אחשוורוש בחר בה?

תודה רבה לרב

מיטל.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

כלל פרשת אסתר המלכה היא פרשה נסתרת.
אפילו השם שלה הוא נסתר (הדסה זה השם הרשמי שלה )
ואפילו המראה שלה לא ברור עד כדי כך שהתלמוד במסכת מגילה בדף יג אומר שאסתר המלכה ירקרוקת הייתה וחוט של חסד משוך עליה. ואפילו הרקע שלה לא כ"כ ברור האם היא הייתה מאומצת למרדכי כבת או שהיא הייתה אישתו.
ועוד ועוד רב הנסתר על אסתר.

ולעצם השאלה 4 דעות נאמרו במדרש מה היה הגיל של אסתר המלכה מ40 שנה עד 80 שנה.
דעת רוב החכמים היא שהיא הייתה בת 75

וכך נאמר במדרש רבה פרשה לט " [רב אמר] בת מ' היתה
[ושמואל אמר] בת שמונים שנה
[רבנן אמרי] בת שבעים וחמשה,
[ רבי ברכיה בשם רבנן דתמן אמר] אמר הקב"ה לאברהם אתה יצאת מבית אביך בן שבעים וחמשה שנים חייך אף גואל שאני מעמיד ממך יהיה בן שבעים וחמשה שנים כמנין הדסה. ".

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.