מה אפשר לעשות אם האמא של החבר לא מקבלת אותי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/12/13 21:22 כו בטבת התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב!!!

אני צריכה עזרה הכרתי בחור דתי בעל מידות טובות אנחנו יוצאים כבר כמה חודשים ועכשיו הגענו למצב שאנחנו רוצים לקחת צעד קדימה ובעז"ה להתחתן ולהקים בית נאמן בישראל הבעיה היא שהעדה שלי היא תמניה וכניראה שלאמא של החבר שלי יש בעיה עם תימנים והיא לא מוכנה לפגוש אותי ואפילו הצהירה שאם נתחתן היא לא תבוא לחתונה מה אפשר לעשות במצב שכזה??? אני לא רוצה לגרום ליום הכי שמח בחייו להיות היום הכי עצוב אבל אני גם לא רוצה לוותר עליו השמח לתשובה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

זו לא אמורה להיות בעיה שלך אלא בעיה של החבר שלך.
לא את צריכה לדאוג מהמעמדה של האמא שלו אלא הוא צריך לדאוג.
אם הוא אוהב אותך ורוצה להתחתן אתך הוא (לא את) צריך לומר (אני מצטט): "אני לא רוצה לגרום ליום הכי שמח בחייה להיות היום הכי עצוב אבל אני גם לא רוצה לוותר עליה".

האמא צריכה להבין שההתנהגות שלה פוגעת בבן שלה. היא צריכה להרגיש שהיא הורסת לבן שלה את העתיד. אם כך יהיה היא כנראה תשנה את עמדתה ותתגמש.
אבל הבחור כנראה לא ממש מוכן לעשות הכל כדי לזכות בך הוא לא מוכן לעמוד מול אמא שלו ולהבהיר לה שהיא הורסת לו את החיים.
מכיון שכך, האמא מרגישה (ובצדק) שאם היא תמשיך ללחוץ ולאיים היא תצליח לגרום לו לוותר עליך ולכן היא מתעקשת ומתנהגת כך.
את לא צריכה להתעסק בכלל עם האמא אלא רק עם הבחור - את יכולה להראות לו את התשובה שלי כאן ולהסביר לו שזו אחריות שלו - רק שלו - לעמוד מול אמא שלו ולהבהיר לה באופן ברור ומוחלט שאת הכלה שלו בכל מקרה ואם היא תתעקש היא תפגע בו מאוד.

אם הוא אכן יעשה כך והאמא תמשיך להתעקש - אז צריך להתחתן גם נגד רצונה. אלו החיים שלכם ולא שלה.

שיהיה במזל טוב!