מהססת לפני החתונה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 03/12/14 11:15 יא בכסלו התשעה

שאלה

בס"ד.

כבוד הרב שלום,

אני יוצאת עם בחור יהודי טוב , בעל מידות טובות, וירא שמיים , ויש לו אהבת ישראל, ובחרתי אותו בגלל כל הנ"ל, ובמיוחד, כי הוא לא חיפש לו אשה לגאווה וליופי, כרוב הבחורים שאותם פגשתי, ומסתפק בכך שאני נאה. טובה ויראת ה'.

אציין, שהוא בחור נאה . למרות שהוא עשר שנים מעליי.

יצאנו יחד 3 חודשים אך עם הפסקות, הכל לפי ההלכה, ושומרים נגיעה, גם הדיבור מצומצם , ומכוון לפי ההלכה. הוא הציע לי כבר נישואין, וביקר בבית הוריי.

כעת עלינו להתחיל לקדם את העניין לאירוסין ולרבנות.

אך פתאום אני מרגישה מהססת.

חיכיתי לרגע כזה כל חיי ואני לא יודעת למה משהו עוצר אותי מלהתקדם.

הרי הוא בחור בעל מידות מאוד טובות, נראה 5 שנים פחות מגילו,.

אומר לרב את חששותיי ויעזור לי....

1. משפחתו מאוד קטנה, אביו נפטר, נותרו רק אם ואחות. האם מבוגרת בגילה, מעל 60. ואני מפחדת שלא נצליח להבין אחת את השניה בגלל פער השנים.

אני חוששת שבגלל שמשפחתו מאוד מצומצמת, לא ארגיש את המשפחה שלו באירועים ובשמחות.

ותמיד חלמתי על משפחה תורנית ומשפחתו היא מסורתית. אבל הבחור הוא תורני ומיוחד בעיניי.

2. אני אציין שהוא נראה טוב , יותר טוב מכמעט כל הבחורים שהציעו לי עד היום. אבל אני מרגישה שבמראה שלו יש משהו , אלמנט מסויים שחסר לי ..ואני מרגישה לא כל כך שלימה. אני אוהבת בחור בהיר וגבוה ויש לו את זה , גם עניים בהירות,,, אבל אני מרגישה שהוא בהיר מדייי. שחסר לו מעט צבע... הייתי מעדיפה שיהיה לו שיער שחור וזקן שחור. ואז זה היה מתיישב אצלי.

וזה חסר אצלו. אני מרגישה אותו חיוור.

רציתי לשאול אם במצב כזה מותר להתחתן ????

כי אני רואה בחורים בעלי נתונים דומים לשלו אותו נתון של שיער כהה. ואני מתבלבלת. ומפחדת שבגלל הבלבול אני עושה צעד לא נכון

בקיצור, אני אוהבת את המראה שלו

אבל לא שלימה איתו.

כבוד הרב מה לעשות ??

עד מתי אני אמשיך להתבלבל עם זה?

אני מרגישה כאילו לא בחרתי ב100 אחוז את מה שרציתי

ושאין לי זמן להחליט

אבל יודעת שאם אעזוב אותו ,זה גם יכאב לי

אם אצעד קדימה, אהסס וארגיש מצפון

אם אצעד אחורה, יכאב לי לוותר על מה שהשקענו 3 חודשים

להיענות לו ??? להינשא לו??? או מה לעשות???

אני לא יודעת למה אני מרגישה לא בטוחה ..

בברכה ,

מיטל

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

לא מספיק תשובה צריך גם עבודה,

אשמח לעזור בפלפון 0527710491

בברכה,

דני ארגמן