מהי גזענות?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/08/03 06:48 כד באב התשסג

שאלה

כבוד הרב,

מה בנוגע לתביעה ששמעתי היום ברדיו לפנות את כל ההתנחלויות.

האם מי שאומר שאסור לפנות ערבים ומותר לפנות יהודים אינו "גזען"?

? בתודה!

תשובה

בס"ד

על פי החוק: מי שקורא להפלות יהודים מערבים על בסיס שונות גזעית הוא "גזען".

נדמה לי שמי שאומר כי אסור לפנות ערבים מבתיהם אפילו לא בהסכם שלום ופינוי ערבים הוא סיבה למלחמת אזרחים. צריך להתיחס כך גם לפינוי יהודים מבתיהם.

הענין הוא שאלה שחושבים שפינוי ערבים זו פקודה בלתי חוקית בעליל הם אלה שחושבים שצריך לפנות יהודים מבתיהם.

על פי החוק זו גזענות לשמה!!!

אבל החוק לא כל כך חשוב להם - רק דעותיהם הפוליטיות והם מלבישים אותם על החוק.

האם חסידי חופש הביטוי נלחמים למען חופש הדיבור של ערוץ 7?

מכאן תלמד שזה רק מילים!!

אבל אני רוצה להיות הוגן ולספר לך כי גם בשבילי החוק הוא לא קודש הקודשים. הוא חשוב כדי שלא תהיה אנרכיה אבל אלוקים בשבילי הוא הוא הקובע. והוא כבר כתב את דעתו בתורה.

(במדבר לג נה) "וְאִם לֹא תוֹרִישׁוּ אֶת ישְׁבֵי הָאָרֶץ מִפְּנֵיכֶם וְהָיָה אֲשֶׁר תּוֹתִירוּ מֵהֶם לְשִׂכִּים בְּעֵינֵיכֶם וְלִצְנִינִם בְּצִדֵּיכֶם וְצָרֲרוּ אֶתְכֶם עַל הָאָרֶץ אֲשֶׁר אַתֶּם ישְׁבִים בָּהּ"

שלום.