מהי אמונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/12/13 22:29 כה בטבת התשעד

שאלה

שלום!

מהי אמונה??

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אכתוב לך מספר דברים בסיסיים ותמציתיים (לכן אני ממליץ לקרוא לאט ובתשומת לב רבה):

תחילה נחלק בין אמונת אדם בכלל (תודעת האמונה היא תודעה אנושית כללית) ואמונת ישראל בפרט:
לאמונת האדם יש שורשים רבים:
התפעלות מפלאי הבריאה.
התבוננות פנימית בתחושות נשגבות השוכנות בלב האדם.
התרגשות מהרוח האנושית המתבטאת ביצירה האנושית (מדע ואמנות).
מעשים מוסריים נעלים של מסירות למען הזולת ולמען ערכים.

אמונת ישראל היא מסורת של דבר ד´ בפי נביאיו ומעשי ד´ בניסים. אלו הדריכו את העם מאז יצירתו ועד היום.
ההשפעה שלהם ניכרת בזכרון הלאומי ובמצוות שהעם מקיים עד היום.

האמונה הישראלית מתבססת על ההיסטוריה הפלאית של עם נצח ששורד ושב לתחיה בארצו באופן שאין לו תקדים והסבר.

האמונה נתפסת בכוחות הרוחניים של האדם: ברגש, בשכל ובתודעה פנימית עמוקה שממלאה את כל ישותו של האדם. האמונה מביאה את האדם להתמסר ללא גבול לאלוקיו, לראות בכך תכלית נשגבת שמבטלת כל דבר אחר.

האמונה מסוגלת לעורר באדם כוחות רוח אדירים שיש להם תוצאות רוחניות, חברתיות ומעשיות. המאמין מתגבר על קשיים וסבל שמתגמדים בפני החויה של השגב הרוחני שהאמונה מעניקה לו.

האמונה מעניקה לאדם אושר גדול ושמחה פנימית אמיתית,
מפני שהאמונה היא חיבור אל הגדול ביותר, מתוך כך בטחון מלא (שמסלק כל פחד מארוע שעלול לפגוע בו).
החיבור מדריך את המאמין הישראלי בתובנות, ערכים ומעשים שמעניקים לו משמעות מלאה לחיים, טעם וערך לכל רגע בחיים.