מהו קרם שאסור בשבת ומהו שמן שמותר2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/05/02 10:12 יז בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב!

קראתי את השתובה של כבודו לגבי שמן וקרם בשבת, וציינת שאם הקרם דליל מספיק, מותר להשתמש בו.

השאלה שלי היא, האם ע"פ דלילותו של המוצר מותר/אסור להשתמש בו, או שמא ע"פ קריטריון אחר, כגון היבלעות המוצר בעור?

נאמר לי פעם שאם הקרם (בלי דילול) נבלע בתוך העור (כלומר שלא רואים אותו על העור לאחר המריחה) אז זה מותר לשימוש בשבת.

האם זה נכון?

ומה לגבי משחה (כגון משחה ששמים על חתך על מנת למנוע זיהום), האם זה אותו דין כמו קרם, או שמא במשחה זה שונה?

בתודה מראש,

ע.ג.

תשובה

בס"ד

על פי הדלילות ולא על פי ספיגה עור.

במשחה על פצע שיש בו זיהום או על עור של תינוק - יש להוציא את המשחה מהשפופרת ישירות על המקום הנגוע בלי למרוח אותה כלל. ואחר כך להניח עליה בד או בגד להגנה מזיהום.