מדרשה לבנות במסגרת הצבא

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/01/06 13:48 טז בטבת התשסו

שאלה

שלום!

נודע לי שבצבא יש מסלול לבנות שמקביל ל"הסדר" של הבנים,

המסלול משלב לימודים במדרשה, וגיוס לצה"ל במסגרת דתית (בסיס רק של בנות\מורה חיילת)

תוך כדי השירות הצבאי לומדים במדרשה (ז"א- לא עוזבים את המקום כשמתגיסים)...

רציתי בבקשה לדעת האם מסלול כזה הוא כדאי לבת דתית.

הסיכויים שאלך לצבא גבוהים בהרבה מהסיכויים שאלך לשירות לאומי.

תודה רבה, יום טוב!

תשובה

בס"ד

לכי למדרשה אמיתית.
לא לצבא.
לא למדרשה צבאית.
אל תעשי זאת במקום שהוא "סופר פרווה"
אל תעשי זאת כבדרך אגב. תלכי על הדבר האמיתי.

הצבא יודע איך לעשות מלחמה! נקודה!
הוא לא אמור לחנך.
הוא לא בית מדרש.
הוא לא יודע ללמד.
זה לא התחום שלו.

את לא צריכה להיות שפן הנסיונות של הצבא על דבר שהם אף פעם לא עשו. ולא יודעים איך לעשות אותו.
אין לך זמן למשחקים לנסיונות ולכשלונות.

את הולכת לעשות את הדבר היותר חשוב של החים שלך. להשקיע בעצמך.
בעומק של עצמך.
בנפשך ובנשמתך.

במדרשה את אמורה להכיר אותם לעומק.
במדרשה תדעי איך להפעיל אותם.
במדרשה תהיי מודעת לעצמך.

אם חושבת בלי "נגיעה אישית" - תראי שהבנין הזה שנעשה במדרשה - הוא הוא התרומה היותר משמעותית שאת יכולת לתת לעם ישראל.

את תורמת לעצמך ואת תורמת לעם ישראל.
אם את תהיי בטוחה שמחה וחזקה.
אם יהיו לך ילדים שמחים בטוחים וחזקים.
אם המשפחה שלך תהיה יציבה - עם ישראל מנצח.

היום יש לידות במגזר הבדואי פי ארבע מהמגזר היהודי.
היום הערבים קונים דירות בלוד, ביפו, ברמלה, בעכו בגליל ובנגב בכל מחיר.
היום הם משתלטים על אדמות פנויות והמשטרה מפחדת להתעמת איתם בעקבות "ועדת אור".

המאבק הזה יוכרע בידי אדם רק בטווחים של שנים רבות. עשרים או שלושים שנה. הדרך שהחברה החילונית מציעה לנו זה פירוק המדינה. צבא או לא צבא - לא משנה כלום.
אמונה או לא אמונה - זאת שאלה של חיים ומוות.
אם החברה החילונית מתחרה עם החברה הערבית - היהודים מפסידים בגדול!!
אם החברה ה"דתית הפשרנית" מתחרה איתם - היהודים מפסידים, אבל לאט!!
אם החברה הדתית החזקה מתחרה איתם - עם ישראל מנצח!

תהיי מהחזקים!
תהיי מהמנצחים!

אל תשחקי ב"משחקים של מדים".
"מדים ודרגות" - אלה משחקי ילדות של המדינה. התבגרנו!!
ה"מדים" לא עושים אותנו יותר בני אדם.

לכי לטפח את הדבר האמיתי.
לכי לטפח את הנפש.
לכי לחזק את האמונה.
לכי לחזק את עם ישראל!

בבקשה.
לכי על מדרשה!

[בשם עם ישראל]