שאל את הרב

מדיח כלים חלבי ובשרי

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 02/06/02 17:28 כב בסיון התשסב

שאלה

בשעה טובה אנו עומדים לרכוש מדיח כלים

רצינו לשאול באיזה תנאים אפשר להשתמש במדיח הן לכלים חלביים והן לכלים בשריים

אילו חלקים צריך אם בכלל להחליף?

האם הדבר תלוי בסוג המדיח?

(ראינו מדיח של חברת ווירפול שמתאים לנו)

בתודה מראש.

תשובה

להדס שלום
גדולי הדור האחרון הרבו לדון בעניין השימוש במדיח כלים, בין ביתי ובין מוסדי, בהדחת כלים בשריים וחלביים ביחד או זה לאחר זה.

הבעיה היא שכשמכניסים את הכלים למדיח יש עליהם שייר אוכל (חלבי או בשרי) וכאשר המכונה שוטפת את הכלים במים חמים מאד – האוכל ניתז על גבי הדפנות, רשתות וכו' של המדיח והטעם נבלע לכאורה במכונה, והיא נהפכת לחלבית או בשרית, ואח"כ כשבאים להדיח כלים הפוכים מהקודמים יש חשש שהטעם הבלוע במדיח יבלע לתוך הכלים ויאסרם


א. יש שהתירו לשטוף זה אחרי זה אחרי ניקוי המכונה מכל שיירי האוכל הנקלטים ברשתות והמסננים שישנם במכונה.
ב. יש שהתירו ע"י הניקוי דלעיל ונוסף על כך הפעלה ללא כלים רק עם סבון ומים חמים.
ג. יש שלא הסתפקו בזה אלא גם-כן מצריכים לחכות 24 שעות בין בשר לחלב.
ד. יש שגם-כן הצריכו החלפת רשתות בין בשר לחלב
ה. יש שאמרו שצריך ליעד את המכונה לבשרי או לחלביואי-אפשר לשטוף אפילו זה אחרי זה.

ונראה להלכה שאפשר לנהוג ככתוב באות "ב" לעיל ולהקפיד מאוד על ניקוי הרשתות והמכונה


וכמובן שאם אפשר לרכוש מדיח שישנה אפשרות להחליף חלקים בין בשר לבין חלב מה טוב. ואם אפשר לרכוש ג"כ חלקים מיוחדים לפסח עוד יותר טוב. ומי שיכול לעשות כך תבוא עליו ברכה

כתבות נוספות