מדיח כלים-הורים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/03/08 19:30 כה באדר א'

שאלה

שלום רב,

ידוע לי שהדיעה הרווחת היא שאסור להכניס כלים בשריים וחלביים יחד למדיח כלים. לצערי, הוריי לא מקפידים על כך ומאד קשה לי לשנות הרגל זה בבית. לפיכך, הבנתי שיש על מי לסמוך גם במצב זה. האם האוכל שמוגש ונוגע בכלים שהיו במדיח זה, נפגם מבחינת כשרות?

האם אנשים אחרים יכולים לאכול אצלנו?

בברכה,

שירן.

תשובה

ב"ה

שלום.

לפי דעת רוב הפוסקים אין לשטוף ביחד כלים חלביים ובשריים במדיח. בשם הרב עובדיה יוסף שליט"א נכתב שמי שמיקל להכניס למדיח כלים בשריים וחלביים [ נקיים מלכלוך ]יש לו על מה לסמוך.

ואם כך נהגו ההורים שלך יש לך לסמוך עליהם ומי שמתארח בביתכם יש לו לסמוך על ההורים .
ואם תמצאי שעת כושר ותוכלי להסביר להורים בנחת וללא מחלוקת וכעסים שכדאי וטוב לנהוג כסברת רוב הפוסקים שאוסרים לשטוף את הכלים ביחד אז תבוא עלייך ברכת טוב אמן.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.