מדיח כלים בשבת וחג

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/03/02 15:36 יג בניסן התשסב

שאלה

באיזו דרך ניתן להשתמש במדיח כלים בחג ובשבת?

תשובה

בס"ד

אין דרך.

רק למוסדות ציבור שהמדיח שלהם הוא ללא דלת, ומופעל על ידי שעון שבת, ואין שם כל מיני אוטומטים שמפעילים את המכונה או מכבים אותה על פי תנועות האדם העומד לידה וכל זה אחרי שמישהו מוסמך בדק וראה את המכונה המדוברת.

בבית פרטי אין אפשרות.

תמיד סגירת הדלת גורמת אפשרות להפעלת המכונה בשבת וזה גרמא.
ועוד שיש חשש בישול במים חמים מידי.
ועוד שיש מראית עין.

ואע"פ שאני יודע שיש מתירים בדרכים שונות, אנחנו פוסקים שיוצאים ידי חובה ברחיצת הכלים גם במוצאי שבת.
אם יש מחסור בכלים - אפשר תמיד להשתמש בחד פעמי. זה יותר קל ויותר נחת רוח בשבת.
סוף סוף צריך לתת מנוחה לאשה מהכלים לפחות בשבת.

להכניס למדיח להוציא מהמדיח להכניס למדיח להוציא מהמדיח להכניס למדיח להוציא מהמדיח להכניס למדיח להוציא מהמדיח להכניס למדיח להוציא מהמדיח

דיי

לפחות בשבת ובחג.

שבת שלום