מדוע שתי ידיות לנטלה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/05/10 16:10 יא בסיון התשע

שאלה

האם נטלה צריך שיהיו לה 2 ידיות דווקא? האם זו הלכה? האם רצוי או ראוי?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
הדין של נטלה הוא שתהיה שלמה ושפתה ישרה. אפשר גם נטלה בלי ידיות בכלל.
הידית או שתי הידיות, נועדו להקל על נשיאת הנטלה ולמנוע מצב שהיד הנטולה תגע ביד השניה.

במילים אחרות, אם נטלת יד אחת והיא נגעה ביד השניה שלא נטלה, צריך לנגב ידיים, ולשוב ליטול את שתי הידיים. כדי למנוע מצב זה של יד שנוגעת ביד שניה, עשו לנטלה שתי ידיות.