מדוע ד' צריך אותנו?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/03/11 21:07 י באדר ב'

שאלה

שלום רב ,

רציתי לשאול מדוע לה' היה צורך בנו ?

הרי הוא כל יכול ואינו זקוק לנו .

תודה רבה .

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני מכיר שתי תשובות לשאלה זו. הן עמוקות מאוד אבל אציע אותן באופן ראשוני ובסיסי:

1. להקב"ה יש את כל המידות והתכונות שבני אדם מכנים אותם מידות טובות. ממילא יש בו שפע של טוב וחסד. כדי לבטא את שפע הטוב והחסד צריך הקב"ה שיהיו מי שיקבלו אותם ממנו - ולשם כך הוא ברא את העולם, כדי שיהיו בריות מלבדו.
אנחנו, בריותיו, נבראנו חסרים - אנחנו לא שלמים כמו אלקים - ולכן אנחנו נזקקים לקבל מאלקים את טובו וחסדו.

2. אלקים הוא שלמות מלאה ללא כל חסרון. אבל במציאות המושלמת שלו חסרה פעילות: אין שם לא למידה ולא תיקון לא התקדמות ולא בניין, מפני ששם הכל כבר מוכן וידוע, בנוי ושלם.

אבל אלקים יודע שכל הפעולות הללו: לימוד ובנין, התקדמות ושכלול, הם דברים חשובים מאוד והוא מעוניין שגם כוחות כאלה יהיו במציאות. לכן הוא ברא את העולם שלנו - עולם חסר ופגום, כדי שכאן תתקימנה כל פעולות ההשתלמות וההתקדמות השונות: לימוד ובנין תיקון ושכלול.
ממקומו המושלם אלקים מדריך ומלמד אותנו כיצד להתקדם אליו, אל השלמות שלו, הכלים להדרכה זו הם גם היכולות האנושיות: שכל רגש ועוד כשרונות אנושיים ומעל כולם התורה שנתנה לנו משמים כדי להדריך אותנו אל השלמות האלוקית.