מגן דוד אדום - נגיעה.

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/08/12 15:51 י באלול התשעב

שאלה

שלום ,

האם מותר להתנדב במד"א כאשר יש חשש לעבור על איסור נגיעה לעיתים לצורך הצלת חיים ? (הכוונה היא לא האם לגעת בחולה עצמו אלא באיש צוות שאיתי).

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כל הכרוך בהצלת נפשות מצווה לעשותו. אין הבדל אם אתה מטפל בחולה או מסייע לטיפול בו.
"מצווה גדולה לשמור על החיים ולקיימם. וכל-כך גדולה מצווה זו, עד שאמרו חכמים שהיא דוחה את כל המצוות שבתורה, שנאמר (ויקרא יח, ה): "וּשְׁמַרְתֶּם אֶת חֻקֹּתַי וְאֶת מִשְׁפָּטַי אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה אֹתָם הָאָדָם וָחַי בָּהֶם אֲנִי ה'", ולמדו חכמים מכאן שכל המצוות ניתנו כדי שיחיו בהם, ולא כדי שימותו על ידן, ולכן פיקוח-נפש דוחה את כל המצוות (יומא פה, ב)."
מתוך
http://ph.yhb.org.il/08-11-10/