מגלת אסתר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/08/05 20:29 יט באב התשסה

שאלה

מדוע לא כתוב במגילת אסתר שם ה'? אלוקים לא עשה להם את הנס?

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה
מגילת אסתר היא מגילת "הסתר". ריבונו של עולם עשה את הנס, ולא זו בלבד אלא שעוד קודם למכה כבר הוכנה התרופה. כך מונתה אסתר למלכה עוד לפני הגזירה וכך נכתב מרדכי בספר במעשה בגתן ותרש עוד לפני שבכלל היה העניין עם המן.
הרעיון של המגילה הוא אפוא כי גם כאשר אין מדובר בנס גלוי כי אם בדברים שנראה כאילו התרחשו בדרך הטבע - מדובר בנס נסתר. המגילה מסתירה את הדבר, ומלמדת אותנו לראות את הקב"ה גם דרך הטבע ולא רק דרך ניסים גלויים.

כל טוב