מבצע פג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/09/09 18:01 כא באלול התשסט

שאלה

בע"ה

שלום רב!

ראיתי פרסומת באינטרנט למבצע שמביא לפלאפון 100 הודעות חינם. בתקנון למבצע היה כתוב מתי אפשר לקבל את המבצע והתאריך עבר! אבל,אני ידעתי מאחותי שזה עדיין עובד אם נרשמים,ונרשמתי ואכן קיבלתי לפלאפון את ההטבה!עכשיו,רציתי לדעת האם זה היה אסור, או שזה בעיה של החברה שבדרך כלל לא מאפשרת להרשם מאוחר וכעת איפשרה?! ואם זה היה אסור,מה עליי לעשות כעת?!תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
כשהם רשמו אותך לתכנית הם ידעו שאת פונה אליהם לאחר התאריך - סימן שהם מסכימים לקבל אותך באיחור, אין כאן שום בעיה מוסרית: לא שקר לא הונאה ולא גנבה.

לעיתים זה חלק מתרגיל פרסום - לתת לאנשים הרגשה שזו הזדמנות אחרונה, אז הם ממהרים להשיג ולא כל כך בודקים אם זה מתאים להם.
זכרי: "אין ארוחות חינם" ואין הטבות חינם. כדאי לבדוק בכל מקרה עד כמה ההטבה נחוצה לך ושאינך ממהרת לקחת אותה רק בגלל לחץ.