מבחנים שה׳ עושה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 12/12/14 02:20 כ בכסלו התשעה

שאלה

שלום רב

אני תלמיד בן עוד מעט 17 בישיבה באזור המרכז.

פניתי אליכם כי אני מחפש איזה משהו לאחוז בו לפני שאני נופל ועוזב הכל.

אני אוהב מישהי כבר בערך שנתיים והיא לא כל כך עכשיו אני באמת אוהב אותה. ומידי פעם היא זורקת לאוויר שהיא מרגישה אלי משהו

אבל ה׳ מעמיד אותי במבחנים ממש קשים, כבר יצא לי להגיד לה שאני אוהב אותה והיא לא אותי.. וזה קשה כאילו איך אפשר אחרי זה להתפלל ולהודות לה׳ !?

באמת שלא משנה כמה גמילות חסדים ותפילה אני עושה (כמובן שאפשר לשאוף ליותר) אבל עדיין היא לא מרגישה כל כך.. כאילו כשאני ממש מתאמץ אז היא סבבה אבל אני באצת אוהב אותה..

מה לעשות? איך להתמודד עם המבחנים האלו שהקב״ה מציב בפניי?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

מי אמר שאלו מבחנים שה' מעמיד אותך בהם? אולי אתה מעמיד את עצמך במבחן קשה?

אתה החלטת שהיא בחורה עבורך אבל הרגש יכול לתעתע באדם, הרי היו הרבה אנשים שמאוד אהבו ואחר כך הרגש הזה דעך, במיוחד בגיל העשרה שעדין אין עמדה מגובשת ביחס לחיים ולאתגרים שהם מביאים,

לכן כדאי לך מאוד להניח לה, אל תנסה לאלץ משהו לאהוב אותך או להפלל לה' לשנות רגש של מישהי כלפיך.

ובבא הזמן תמצא את מי שתאהב וגם היא תאהב אותך.

בברכה,

דני ארגמן 052-7710491