מבולבלת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/10/06 18:55 כב בתשרי התשסז

שאלה

לרב שלום, אני בחורה מסורתית, אתמול היגיעו אליי הבית שני אנשים, הם מכת עדי יהוה הם הראו לי מהתנ"ך משפטים המראים כי התנך הם הברית הישנה שאותה עם ישראל הפר ועל פי ירמיהו הוא נתן ברית חדשה, הכל נשמע לי הגיוני, אני מבוהלת ומבולבלת, אם כך האם זה נכון והאם קרבה לאלוהים תהיה לי רק דרך המצוות?

תשובה

שלום וברכה
הדברים שאמרו לך הם דברי שקר.
יש אין ספור תשובות ודחיות של טענותיהם. ברם, החזקה ביותר היא העובדה שבניגוד לכל עמדת הנצרות אנו שבנו לארץ וחזרנו מחדש להיסטוריה, והקמנו את מדינתנו לאור ה"ברית הישנה" - דבר שמבחינה תיאולוגית ממוטט את כל הטיעונים של ברית חדשה וכדו'.
על כן, התנערי לחלוטין מדבריהם ודבקי באמונת אבותייך.

כל טוב