מאמא מרי כשרות שאלת המשך

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/06/13 16:19 יג בתמוז התשעג

שאלה

ראיתי ששאלו לגבי כשרות של מוצרי מאמא מרי- ראיתי בסופר פירות יער קפואים מיובאים מארה״ב בכשרות של מקומית וכן של קרית ים. הבנתי שהרבנים באתר פה בדקו מול הרבנות הראשית והרבנות ענתה שהמוצר לא מוכר להם. האם צריך גם את ההכשר של הרבנות הראשית או שמספיק האישור של רבנות קריית ים? האם הרבנות בקריית ים מוכרת ?? ולגבי הפירות במידה וזה כשר-איך בודקים אוכמניות / דובדבנים מתולעים? תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש לחשוש לכשרות של מוצרים שאין להם אישור או הכשר של הרבנות הראשית.
אני מצטט כאן מתוך האתר של הרבנות הראשית
"על מוצרי מזון כשרים המיובאים מחו"ל חייב להופיע הסימון הבא: כשר באישור הרבנות הראשית לישראל בהשגחת "שם גוף הכשרות". או כשרותה הישירה של הרבנות הראשית לישראל".

עייני בקישור
http://www.rabanut.gov.il/show_item.asp?levelId=61652