מאוד רוצה להתחתן

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/07/02 19:44 כו בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב, שלום וברכה!

אני יותר משתפת אותך בהרגשה מאשר בשאלה.

יש בי רצון מאוד חזק ומעין כמיהה להתחתן ולבנות בית. היו לי כמה הצעות שלחלקן נענתי ולחלקן לא.

יש את בעיות הרווקות בחברה שלנו כי לא מודעים לכך,

יכול להיות שאני יותר מידי לחוצה בעניין (אני בת 20) אבל מה לעשות שההרגשות הן כ"כ חזקים וגם כשרמזתי על כך שאני מחפשת ומעוניינת להכיר למי שיש אמצעים להכיר לי אז אח"כ שכחו מזה!

כולי תפילה גם לקב"ה ואני רואה גם סיעתא דשמיא אבל אני בטוחה שעומדים הרבה בחורות\רים מאחורי מה שאני כותבת.

אנא, חייבים שהציבור שלנו יהיה מודע לכך ויפעל למען זה: ראשי ישיבות הסדר,ראשי מדרשות,אולפנות וכו'.

ישר כח,

תודה רבה

ושנתבשר בשורות טובות בע"ה!

תשובה

בס"ד

את לא צריכה להיות לחוצה כלל וכלל. את בדיוק בגיל שבו את אמורה להכיר בחורים ולהתחתן.

סדרו של עולם שהבחורים יחזרו אחריך ולא את אחריהם. ולכן חכי להם יבואו. עד אז עליך להודיע על כך שאת מוכנה להצעות.

איך מודיעים?

כמובן שלא תולים שלט "אני מחכה להצעות". אבל בכל משדרים באופן רוחני למי שצריך. משדרים על ידי ההסכמה הנפשית שלך לחתונה. מבנה הנפש שלך משדר לכל מי שצריך לשמוע שיש מה לחזר אחריך.

חוץ מזה את עונה לאלה ששואלים אותך על כך: "אני מוכנה לשמוע הצעות".

אל תפחדי לשמוע הצעות שידוכים. רוב ההצעות הטובות באות משידוכים.

את כמובן לא חייבת,, סליחה... אסור לך להתפשר ולקבל כל הצעה. אבל את חייבת לשקול כל הצעה בפתיחות מקסימלית, לבדוק ולראות כיון שהרבה בחורים נראים סגורים בתחילה ואחר שיחה אחת או שנים הם נפתחים ומתגלה כל מעלתם.

עוד דבר חשוב יש לי לומר לך הפסוק מתאר את מציאת הבן זוג בשם "מציאה". "מצא אשה מצא טוב". כך בשפת היום יום וכך בשפת המקרא וכך בשפת חז"ל. כל זה בגלל שמציאה באה בהיסח הדעת. דהיינו לא מהמקום שבו את מצפה ולא בזמן שבו את מצפה. אבל הוא בא יבוא.

בתפילה שמחה ובטחון.