לתלות שברי'ה על הקיר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/07/11 12:35 כד בתמוז התשעא

שאלה

הרב אני נמשך לאומניות מסולמיות כלומר כלי נוי וכו' מנחושת וכו' השאלה שלי האם מותר לשים על קיר כנוי רקמה שעליה פסוק מהקוראן יש לציין שאני לא קורא ערבית אני דובר אך לא קורא הכוונה לרקמה שעליה כתוב אמרה בערבית וכו' וכן האם מותר לשים שבריה על הקיר כהגנה מפני רוחות רעות ועינא בישא

תשובה

ב"ה

שלום.

1)מותר לתלות על הקיר ריקמה שעליה יש כיתוב בערבית. (תבדוק היטב מה כתוב שם לפני שאתה תולה את זה....)
2) אסור לתלות על הקיר שברי'ה או כל דבר שאתה מייחס לו אמונה כל שהיא.

ראה מה כתוב בתלמוד בבלי מסכת מנחות דף לג עמוד ב
[אמר רבי חנינא: בוא וראה שלא כמדת הקב"ה מדת בשר ודם, מדת בשר ודם - מלך יושב מבפנים ועם משמרין אותו מבחוץ, מדת הקב"ה אינו כן, עבדיו יושבין מבפנים והוא משמרן מבחוץ, שנאמר: ה' שומרך ה' צלך על יד ימינך]."

ובגלל סיבה זו התגייר לא פחות מאשר האחיין של צורר היהודים אדריאנוס קיסר הלא הוא אונקלוס הגר כפי שהתלמוד במסכת ע"ז דף יז מתאר עיין שם בהרחבה.

עיין תשובתי "עין הרע " ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=43639

בברכה,

עוזיאל אליהו

.