לשמוח בשמחת החבר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/01/10 21:18 ח בשבט התשע

שאלה

שבועי טובב!!! שלום כבוד הרב איך אפשר באמת לשמוח בשמחת החברים?? בדברים שלי אין כגון עבודה טובה חתונה אוטו כסף וכ'ו

תשובה

בס"ד
שלום רב,
הדמיון הוא כוח מאוד מורכב. ברוב המקרים הוא משמש את היצר הרע - שבעזרת הדמיון נוטע בנו רצונות ומחשבות זרות.
השאלה שלך מאפשרת לגייס את הדמיון לטובת היצר הטוב.
כאשר לחבר שלך קורה משהו טוב, תדמיין שזה קרה לך.
כמה אתה היית שמח בחתונה שלך?
כך תשמח בחתונה שלו!
ואל תשמח רק בלב - תבוא לשמוח עם החבר, הוא צריך את זה. אם הוא מוצא עבודה טובה, אם הוא קנה מכונית חדשה - חשוב לו שהחברים ישמחו איתו, יחזקו את ההרגשה שטוב לו.

העקרון הזה נכון גם בקשיים ובצרות. אם חבר שלך מאבד בן משפחה, ההזדהות הכי מלאה היא לחשוב מה היינו מרגישים אם בן משפחה היה נלקח מאתנו - כך נרגיש ונזדהה עם הכאב של החבר, ונבוא להיות איתו, לעודד ולחזק אותו.

לכן צריך לצפות שהחברים הטובים שלך ידעו גם לעודד אותך ולהבין אותך כשאתה עוד לא מתחתן או לא מצליח למצוא עבודה.
חברות זה קשר הדדי - אם החברים שלך נמצאים אתך בקשיים שלך אתה יכול וצריך להיות אתם בשמחות שלהם.

שתזכו לשמחות