לשו הרע

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 30/04/12 15:53 ח באייר התשעב

שאלה

שלום הרב

1)אני בן 18 ולומד בתיכון , לפעמים חברים שלי מספרים כל מיני דברים לא צנועים או מדברים לשון הרע האם אני צריך לצאת מהכיתה? (אני מתכוון להפסקות שאין לימוד בכיתה)

2)היום חבר שלי אמר שבעוד חודש לכל הכיתה כבר יהיה 18 ואני תיקנתי אותו ואמרתי לו את השמות של התלמידים שעד אז לא יהיה להם 18 האם זה לשון הרע מה שאמרתי?

3)תוכל להסביר לי למה המקרים שרשמתי הם לשון הרע\לא לשון הרע

4)כשאני עושה תשובה על משהו אני לא מרגיש עצב ואני לא יודע כל כך מה אני מרגיש האם אני חייב להיות בעצב כשאני עושה תשובה?ואם כן לכמה זמן?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

1.אם אדם יושב במקום שמדברם לשון הרע צריך לעזוב את המקום כדי לא לשמוע. כמובן לא כל דבר נחשב לשון הרע.

2-3.זה לא לשון הרע כי אין כאן גנות, או דברי זלזול באדם.
לשון הרע פירושו לדבר דברי גנות על אדם.

4.העיקר בתשובה זה להפסיק לעשות עבירה או לתקן מידה רעה או לא לבטל מצווה, וכאשר אדם עושה תשובה הוא צריך לשמוח על כך.

אמנם רבנו יונה כתב בשערי תשובה שחלק מהתשובה זה הצער אבל אין לזה שיעור, וזה לא מעכב, בפרט שלפעמים הצער הגדול יכול למעוע בעתיד חזרה בתשובה מדברים אחרים.

בברכה,

דני ארגמן