לשון הרע

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/08/05 00:04 כה באב התשסה

שאלה

שלום וברכה.איך הרב מסביר את העובדה שהשולחן ערוך עצמו לא מביא את הלכות לשון הרע,אלא רק נושאי כליו?

תשובה

שלום וברכה
כל נושאי בין אדם לחבירו לא מובאים בשולחן ערוך - לא דיני אמת ושקר, לא דיני הלבנת פנים ולא דיני לשון הרע.
זו שאלה גדולה מפני מה.
לדעתי הדבר נובע מאחת משתי סיבות. ראשונה בהן היא העובדה שלא ניתן לנסח כראוי הלכות אלה, והן מורכבות מאוד, בשל העובדה שכל הלכה תלויה באין סוף נסיבות. שניה בהן היא העובדה שחלק מהותי מהלכות אלה מבוסס על כיוונים כלליים וענייני אגדה.
החפץ חיים עשה חלק מהעבודה.

כל טוב