לשון הרע?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/07/10 18:02 א באב התשע

שאלה

לרב שלום רציתי לדעת אם זאת רכילות

אני ואחותי למדנו למבחן שהיה קשור לפסכולגיה ואז היא אמרה שתבצע את זה על פלוני שהוא בן 4 ואז היא אמרה שהוא ממלא לא יבין ואז העברתי נושא ולא התיחסתי לההערה ובנוסף לא קבלתי את מה שהיא אמרה ואז היא אמרה סתם אמרתי ה וא חכם וז אמרתי לה שהוא מאוד חכם כי ישבתי איתו בתחום מסויים וניסתי לשכנע אותה שמה שהיא אמרה זה לא נכון

הרב אני מרגישה שקשה עם השביבה איתה אני גדלה כי הם לא שומרים על הלשון ואני כן הסביבה הכוונה משפחתי והתנקתי מהם קצת והם יודעים שאני לא מרכלת ועוד פעם חזרתי להיות בקשר למרות שהם כמעט ולא מרכלים איתי אבל לפעמים כן ואני בצער מזה מה הרב מציע לעשות ?

אני לא אוהבת לשמוע רע על אף אחד האם זה שהיא תקנה את דבריה והוספתי טוב על אותו ילד ולא קבלתי את דבריה האם זה בסדר או שיש לפעול בצעד אחר

תשובה

ב"ה

שלום.

הדבר הראשון שצריך לעשות זה לא להיות בצער.
המטרה של היצר הרע זה להפיל אותך למציאות של מרה שחורה ,עצבות, וצער .
אל תתני ליצר הרע לנצח אותך!

ולכן מה שהיה היה ומכאן ואילך חשבון טוב. ואמר שלמה המלך בספר משלי פרק כא'
[ שֹׁמֵר פִּיו וּלְשׁוֹנוֹ שֹׁמֵר מִצָּרוֹת נַפְשׁוֹ:]
המשיכי לשמור והשם ישמור עליך .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.