לשון הרע

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/05/09 00:07 ג בסיון התשסט

שאלה

ב"ה

איך להימנע מלשון הרע?

הרי אי אפשר לעצור כל אדם בשיחתו איתך ולומר לו-זה לשון הרע! אל תגיד לי! . כאילו-אני חושבת שכשאהיה גדולה יותר בוודאי אתחבר לאנשים חדשים,הרי ברור שבשיחתינו הם יגידו משהו שאולי יהיה לשון הרע. כיצד להימנע? תודה!!

אם מדברים ומחליפים חוויות ושואלים אותי מי הן חברותי-זה לשון הרע?(מכירים אותן.)

תשובה

שלום

את אחראית על עצמך. הקפידי שלא לדבר לשון הרע ורכילות.
אסור גם לדבר אבק לשון הרע, דהיינו דברים הגוררים קרוב לודאי דיבור שלילי על אדם.

באם הקפדת, והחברות יוזמות לשון הרע, העירי פעם אחת, ולאחר כך זה לא באחריותך. הן בוחרות להרע.

שיחה רגילה היא מותרת ואין בה שום בעיה. ואם היא גולשת לדברים אסורים, מעירים בנחת וחוזרים לשיחה נקיה. אין לחשוש לדבר שמא תגיעי ללשון הרע, אלא לדבר ולהתמודד.

כל טוב