לשון הרע

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/02/15 23:57 ו באדר התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

יש לי שאלה קצת מוזרה...

מתי הדיבור נחשב "לשון הרע" ומתי זה בעצם העברת אינפורמציה. לדוגמא: אם אני משתפת חברה על מה שקרה לי בעבודה או עם בן זוגי - האם זה נחשב לשון הרע? וכן הבנתי שלאנשי חינוך אסור לספר על מה הילדים. אז איך אם ככה אפשר לדווח לרווחה על רשלנות הורים (שלצערי תופסת תאוצה בגני) או לחילופין על בעיה מסויימת אצל הילד שמצריכה טיפול מיוחד או מסגרת מיוחדת

תודה מראש והמשך יום טוב

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

השאלה כלל לא מוזרה.

סתם לדבר בגנות הזולת אסור. ולא משנה למי.

אבל אם הדבר לתועלת הילד וחינוכו - מותר, כמובן בזהירות ,רק למי שצריך לדעת, לומר אמת בלי להגזים.

בברכה,

דני ארגמן