לשון הרע שאלה מאוד קשה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/08/02 19:05 כד באב התשסב

שאלה

איסור לשון הרע הוא איסור חמור ביותר והחפץ חיים מונה כ31 מצוות מן התורה!!!!!

שהמדבר או השומע יכול להיכשל בהם.

הבעיה היא של האיסור הזה שיותר מדי אנשים לא מתייחסים.

פעם היה את החפץ חיים ואני בטוח שעוד אנשיםמ שהקפידו על האיסור הזה וגם היום בטח יש אבל הרבה מאוד אנשים ממש לא מקפידים על זה.

כל מילה שאתה מדבר בלשון הרע זה עבירה וככל שמספר האנשים יותר גדול כך יש יותר עבירות.

בדיבור אחד של לשון הרע יש לפחות 10 מילים ובן אדם ממוצע מדבר יותר מ-10 מילים ובשנה אחת זה יכול לצאת הרבה מאוד עבירות והרבה אנשים לא מתייחסים לזה.

וחבל כי זה יכול להעלות ממש את מספר העבירות בשמים.

צריך להכניס את זה לתודעת הציבור וזה יהיה ממש טוב אםצתכתבו כל מיני מאמרים על זה.

נ.ב

בבקשה תפרסם את זה איפה שמפרסמים אתה השאלות והתשובות

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.
לבקשתך אני מפרסם את זה.

אנא אמור לי ,מדוע אין בשו"ע הלכות לשון הרע ???
וביחוד שהרמב"ם כן כתב הלכות אלו ומרן יסד את ספרו על פי בקמב"ם בד"כ אז למה הוא לא כתב הלכות לשון הרע ?

מחכה לתשובת מי שקורא את השאלה.

בברכה,

עוזיאל