לשון הרע על חפצים?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/09/10 20:56 ה בתשרי התשעא

שאלה

שלום הרב דוד!

רציתי לדעת אם מותר להגיד לשון הרע על חפצים, לדוגמא: החלוצה הזאת מכוערת, האוכל זה מגעיל וכו'...

תודה :)

תשובה

ב"ה

שלום.

בודאי שאפשר להגיד הרגשה .
וזה חשוב גם לבטא את מה שאת מרגישה.
הדבר היחיד שצריך לשים אליו לב הוא : [נקיות הלשון.]
כדאי תמיד לבחור מילים חיוביות.שפה נקייה. וכך תתרגלי באמצעות הדיבור גם לחשוב טוב ואם תחשבי טוב אז...יהיה טוב.

"ברית כרותה לשפתיים" "ויפח באפיו נשמת חיים ויהי האדם לנפש חיה" בתרגום : נפש חיה הכוונה לרוח ממללא (הדיבור). עיקר הנשמה זה הדיבור כמו שכתוב בשיר השירים ["נפשי יצאה בדברו".]
כשם שהקב"ה, ברא את העולם בדיבור ("ויאמר אלקים..."). כך יש כח לאדם לשנות, לברוא עולמות או להיפך ח"ו. כמו שהאדם משפיע על כל העולם, כך הוא משפיע על עולמו הפרטי. לפעמים אדם גוזר בעצמו, גזרה על עצמו.מי שנזהר בדיבור ומוציא תמיד, דברים בצורה נכונה, יש לו עולם שכולו טוב, ןלא יצא ממנו תקלה.
בהצלחה,

עוזיאל אליהו