לשון הרע בחינוך

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/03/12 23:19 כו באדר התשעב

שאלה

שלום הרב!

לא מזמן נכנסתי להדרכה בסניף שלי...

שמתי לב שכדי לחנך באמת צריך לדבר על אנשים אחרים עם המד"ש, הקומונרית ועוד...

השאלה שלי היא מה הם הגדרים של לשון הרע בחינוך?

לדוגמא:"חניך X דיבר לא יפה"

או לדוגמא: "מדריך Y הרביץ לחניך שלנו (צריך לדעת את זה כדי לדעת איך לטפל ומה החניך מרגיש)".

ומה הגבולות של דבר הכרחי או לא? שיקול דעת?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כל מידע שהוא נכון מצד אחד (כלומר לא השערות אלא עובדות). ומצד שני אפשר, על ידי העברת המידע, למנוע נזק, יש חובה לומר אותו (שימי לב - חובה לומר זאת).

לכן, אם אתה יודעת שחניך מדבר לא יפה ואפשר לטפל בכך על ידי העברת המידע למישהו (הורים מורים וכד') זו חובה שמוטלת עליך.

אבל אם החניך מכחיש שהוא דבר לא יפה - ואין לך ידיעה ברורה שזה באמת נכון - אין לך רשות לדבר על כך - זה לשון הרע.