לשון הרע בחדשות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/07/13 22:28 י באב התשעג

שאלה

בס"ד

שלום הרב,

הרבה פעמים אנחנו שומעים על לשון הרע ורכילות בחדשות(זה אמר עליכם ככה,להוא קרה מקרה כזה וכד').

האם אפשר להתיר את זה בכך שאומרים שחשוב שהציבור ידע???

ואם זה משהו שלא חשוב שהציבור ידע???

האם מה שסיפרו על הרב שלום כהן זו רכילות??? אם כן,למה כיפה בכלל מפרסמים את זה?!?

נראה לי שלא שאלתי את כל השאלות שרציתי בנושא הזה אשמח אם תפרט קצת יותר...

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם הרב שלום כהן אמר את דבריו בשעור, בפני קהל, הוא בעצמו פרסם את דבריו, לכן אין 'לשון הרע' אצל מי שמודיע זאת בחדשות.
כל ארוע שרבים כבר יודעים עליו וממילא הוא מתפרסם - בעולם, אין לשון הרע ולא רכילות לספר זאת.
אכן, אם התקשורת מספרת דברים שלא יודעים זו בהחלט לשון הרע או רכילות. דברים כאלה אין לשמוע ולא לקרוא.