לשוחח עם ידיד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/08/09 23:48 ג באלול התשסט

שאלה

הרב שלום. רציתי לשאול האם יש בעיה בלדבר עם בן,ואם כן,למה?

הרי בסה"כ אני מדברת איתו כידיד,לא מעבר לזה.

למה יש כאלה שאומרים שזאת בעיה? האם זה איסור מהתורה/דרבנן? האם זהו רק סייג?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
זה לא איסור מהתורה אלא הרחקה. כתוב בפרקי אבות שלא להרבות בשיחה עם האישה.
לפני שנים מעטות נשאלתי האם אפשר להתכתב עם בן, רק להתכתב אפילו לא להפגש ולשוחח.
לא מצאתי פגם ואמרתי שאפשר.
כעבור חצי שנה פגשתי את הבחורה ששאלה אותי על ההתכתבות, והתעניינתי, לפי תומי, בקשר הזה.

שימי לב!
היא השיבה לי שהם הפסיקו את הקשר מפני שהם לא עמדו בשמירת נגיעה.

היצר הוא כל כך חזק שהוא מתגנב דרך כל פתח שהוא מוצא: בין אם זה להתכתב או לדבר - בסוף זה עלול להגיע רחוק מאוד ורע מאוד.
המסקנה היא שקשר קבוע בין בחור ובחורה (ידיד \ חבר \ התכתבות) אין לו מקום אלא כאשר בשלים לבדוק אפשרות להתחתן.
כל סוג אחר של קשר קבוע, מסבך את הרגשות ועלול להביא לאיסורים מפורשים וחמורים.
אין כמובן איסור לשוחח באופן ענייני עם בנים: להגיד שלום לשכן; לארגן נושאים שקשורים למקום שבו פועלים יחד: סניף, מקום התנדבות וכד'
בכל מקום ציבורי יש שיתוף בין גברים ונשים: פקידים בבנק; מוכרים בחנות; רופאים ואחיות במרפאה; עובדים במפעל; מורים בבית ספר וכו' אבל שם אין 'שיחות נפש' אלא דיבורים ענייניים שנוגעים לעשיה של המקום. את השיחות האישיות שבינו לבינה משאיר כל אחד למשפחה שלו.