לרדת מהאוטובוס

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/07/02 03:17 כא בתמוז התשסב

שאלה

שלום הרב.

יש לי שאלה,

מה קורה אם למשל אני באוטובוס ובאוטובוס הנהג שם רדיו? ובוודאי שלא נעים לבקש רק בגללי להשתיק לכולם את הרדיו

מה עלי לעשות? לרדת מהאוטובוס ולעלות לאוטובוס אחר בתקווה שגם שם לא ישמיעו מוזיקה?

נ.ב.

אין לי דרך אחרת לנסוע

תשובה

ב"ה

אריה שלום.

אין עליך שום חובה לרדת מהאוטובוס,ולעלות לאוטובוס אחר לא אתה הדלקתה את המוזיקה.

דע לך כי
השומע חדשות ובין קטעי החדשות ישנם קטעי נגינה, לא צריך לכבות את הרדיו מעיקר הדין אלא אם כן הם שירי פריצות שאז חובה לכבות בכל זמן. והמחמיר לכבות בין קטע לקטע שלא לשמוע נגינה - תבוא עליו ברכה.
י.
הוא הדין לזה המתקשר בטלפון ושומע מנגינה בשעת ההמתנה שיכול לשומעה כיון שאינה לתענוג אלא להנעים את המתנתו.

אולם בנסיעה ציבורית זה לא בידך ו"מותר" לך להאזין.

אגב אם תרצה לא לבזבז את זמנך- קח לך ספר ועיין בו
או שמע בווקמאן הרצאה מעניינת ,
או שקע בשיחה עם חבר,
ואם תרדם אל תשכח היכן אתה צריך לרדת.....

אגיד לך מה אני עושה בנסיעה באוטובוסים(שלוש שעות!!)

אני מחפש פירושים למילות של שירים עבריים:
למשל:

את עולמי עם שחר,
את לי כל היום,
את הניחוח המתוק הפרח בגני..

השיר מוכר לך בודאי !איזה כיף להיתעורר עם שחר,
ולהרגיש מ ח ו ב ר לתורה.ועוד כל היום.

אתה יכול לתת לי רעיון לפרש ברוח זו את המשך השיר?

בברכה,

עוזיאל

בברכה,